Opplevelser

8 tips for en perfekt naturlig hverdagssminke

Noen gode råd om sminke er rettet mot festsminken som du kanskje bruker flere timer på til bryllup, andre feiringer eller store fester. Det er vel og bra, men det er tross alt hverdagene det er flest av – og da er det viktig med en sminkerutine som er både kjapp og enkel.

1. Begynn med serum eller primer som en god base

Et serum eller primer kan høres ut som bare enda et ekstra steg, men vil gi huden fuktighet og pleie. Dessuten kan du gjerne vurdere å blande solfaktor med serum, for ekstra beskyttelse.

2. Ikke bruk for mye foundation

En god foundation skal dekke og jevne ut, men den skal samtidig ikke gjøre ansiktet ditt til noe helt ugjenkjennelig. Bruke begrensede mengder foundation, og påfør med en fuktet svamp eller kost.

3. Mineralsminke er skånsomt mot huden

Såkalt mineralsminke lar huden din puste gjennom dagen, derfor er et godt råd å vurdere en BB-krem eller dagkrem med disse egenskapene. Husk igjen på at huden trenger både luft og fuktighet.

4. En lett og lys concealer passer til hverdagssminken

Påføring av concealer trenger ikke å ta lang tid, så dette trinnet bør også være en del av gode råd om sminke i hverdagen. En concealer som passer til hverdagsmakeupen bør være lett og lys, slik at den passer til andre lyse og naturlige elementer.

5. Pudder gjør makeupen holdbar

Husk på at pudder ikke bare har en mattende og jevnende funksjon. Et godt pudder, gjerne et mineralpudder, fungerer også som et stabiliserende lag – og gjør at makeupen holder hele dagen. Pass på at mengden er tilpasset slik at pudderet binder oljer og fukt, men ikke gir et tørt inntrykk.

6. Leppestift og lipgloss – less is more

I hverdagen velger mange en dempet farge på leppene, for eksempel i form av en lipgloss med toner av gyllent og rosa. Det bidrar til å ikke trekke oppmerksomheten vekk fra andre deler av sminken, der hovedmålet er at huden skal fremstå naturlig og fin.

7. Blush – rouge og solpudder i moderate mengder

Å legge på en blush trenger heller ikke å ta lang tid, selv om du går for både rouge og solpudder. Fordelen med å velge begge er at du kan bruke to nyanser. Mange makeupartister anbefaler at blush alltid påføres nedover i ansiktet, fra toppen av kinnbenet og så nedover mot området rundt munnen.

8. Bryn og vipper – forsterk og løft frem

Både bryn og vipper kan gjerne få oppmerksomhet i en hverdagsmakeup, men pass på at de ikke blir for dominerende. Det betyr for eksempel at brynene ikke bør formes for lange, slik at de tar all oppmerksomhet. Bruk også gjerne en mild maskara – ikke velg et vannfast alternativ hver eneste dag. Et avsluttende tips er å påføre maskara med en sikksakk-bevegelse for et perfekt resultat.

Det finnes mange gode råd om sminke til fest og feiring på nett, og med en god hverdagsrutine har du også et flott grunnlag å bygge videre på de dagene da du vil pynte deg litt ekstra.

Du vil kanskje også like...