Livsstil Nyheter

Hva er et smålån?


Ingenting definerer formelt mengden av et smålån, men det anses generelt for å være et som er 50 000 kr eller mindre. Smålån pleier å være personlige lån som brukes til å dekke nødssituasjoner, for eksempel medisinske regninger, reparasjon av kjøretøy, reparasjoner av hjemmet eller dekning av nødvendige husholdningsutgifter. I kontrast kan folk se etter større lån med en annen type kjøp eller formål i tankene, for eksempel gjeldskonsolidering.

Fordi mindre penger er på linjen, kan det være lettere å kvalifisere seg for å tilbakebetale et smålån. Du kan imidlertid ha færre alternativer og vanskeligere å finne et smålån med gunstige vilkår. Dette er fordi noen finansinstitusjoner har bestemt at det ikke er økonomisk fornuftig for dem å tilby smålån – det kreves en tilsvarende mengde arbeid for å behandle låneforespørselen, men en lavere avkastning på investeringen.

Hvordan søke om et smålån

Søknadsprosessen kan variere avhengig av utlåner, men prosessen er ofte lik enten du prøver å låne 10 000 kr eller 500 000 kr.

Mange søknader vil be deg om å dele noen grunnleggende informasjon om deg selv, inkludert navn, adresse, fødselsdato, personnummer, arbeidsstatus og samlet inntekt. Det kan også hende du må bekrefte informasjonen din og inntekten din ved å dele kopier av en offentlig utstedt ID og lønnsslipper eller selvangivelse.

De fleste personlige låntilbydere vil sjekke kreditthistorikken og kredittscore og bruke dem til å bestemme lånetilbudet ditt, sammen med informasjonen du inkluderte i søknaden din.

Når du får godkjent et lån, kan du fortsatt bestemme om du vil akseptere eller avslå et lånetilbud. Hvis du aksepterer tilbudet, kan du få utdelt en sjekk, kontanter eller få pengene overført til kontoen din i løpet av få dager.

Hvordan få et smålån med dårlig kreditt

Avhengig av hvor dårlig kreditt er, kan alternativene dine være begrenset. Lønnings-, bonde-, tittel- eller høyrentelån eller kredittlinjer kan være de eneste lånetypene du kan kvalifisere for på egen hånd, og ingen av dem er veldig tiltalende. Disse krever ofte enten ikke kredittsjekk eller har et lavt krav til kredittscore, men har en tendens til å kreve høye gebyrer og renter.

Når du har å gjøre med en nødsituasjon, kan et lån med høy kostnad fortsatt være det beste alternativet. Hvis du kan vente, kan det være lurt å fokusere på å forbedre kreditten din og søke når du har større sjanse til å få godkjent et lån med bedre vilkår. Hvis noen som står deg nær er villige til å hjelpe deg, kan de være villige til å låne deg penger eller fungere som lånebehandler, noe som kan hjelpe deg med å sikre et lån med bedre vilkår.

For øvrig kan du også ta en titt på lenken vi har lagt til, hvor du finner all informasjon du trenger. Ikke bare det, men det er også en sammenligningsside for låntilbydere. Da kan du regne med å finne mange god e tilbud, som kanskje kan hjelpe deg? Det skader ikke å ta en titt i hvert fall, og det bør du gjøre.